2024. május 6.

Jó kolbászt vagy hurkát készít? Mutassa meg Martfűn!

A martfűi kolbásztöltő fesztivál versenyén hagyományos házi kolbászt és hurkát kell elkészíteni 5 kilogramm húsból és 3 kilogramm hurka alapanyagból. Csapatok jelentkezését várják.

Március 24-én szombaton Martfűre, a Sportcsarnok előtti térre vár mindenkit az Alföldi Kolbásztöltő Fesztivál. A hazai tavaszi fesztiválok egyik kedvelt martfűi rendezvénye az idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a kolbász- és hurkatöltő versenyét.

A finom disznótoros ételek mellett zenei és táncprogramok is várják az érdeklődőket. A fesztiválon fellép a Fülemüle, a 3+2 zenekar és Laci Betyár, de lesz utcabál, népművészeti és kézműves kirakodóvásár, játszóház, vidámpark és állatsimogató. Fellépnek a helyi művészeti tánccsoportok, valamint határon túli néptánc- és népzenei együttesek.

A fesztivál keretein belül idén először Agrárturisztikai Konferenciát is rendeznek, ahol szakemberek szólalnak fel a vidékfejlesztési program 2014-2020-ig terjedő időszakának aktuális kérdéseiről – írta a jnsz.hu.

A kolbász- és hurkatöltő verseny  reggel 8 órától 13 óráig tart. Jelentkezni március 16-ig lehet a versenyre. A nevezési díj 15 ezer forint csapatonként. A versenyen hagyományos házi kolbászt és hurkát kell elkészíteni 5 kilogramm húsból és 3 kilogramm hurka alapanyagból.

Megosztás

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

2024-ben a bulizás új dimenzióba lép: a nappali bulik egyre népszerűbbek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi? Az Instant-Fogas körképe.