2024. április 16.

Itt a fizetős Facebook

Még csak egy próbaverzió, ami a csoportok vezetőinek a kezébe ad hatalmat.

A még múlt szerdán kiadott sajtóközlemény szerint a Facebook a csoportok adminisztrátorainak kínálná fel a választási lehetőséget, melyre egész biztosan lesznek pozitív visszajelzések. Havi előfizetői díjban gondolkodnak, ami egyes értesülések szerint 4.99 és 29.99 dollár között mozoghat – hívja fel a figyelmet a Mashable cikke alapján a Digital Hungary.

Bármikor jöhet további változás

Jelenleg még csak teszt üzemmódban fut a dolog és egyelőre úgy néz ki, hogy a pénz nagy része valóban a csoportok kezelőihez kerül. Arra viszont nincs semmi garancia, hogy ez így is marad, hiszen a Facebook nem először nyúlna bele utólag a felhasználói szabályzatba annak érdekében, hogy némiképp maga felé döntse a pályát – húzza alá az írás.

Persze valami kis lepattanó jut ebből az Apple-nek és az Androidnak is, mivel az ő fizetési alkalmazásaikat használnák a tranzakciók végrehajtására.

Egyelőre csak néhányan lettek kiválasztva

Hogy mely adminok kaptak lehetőséget a pénzszerzésre, ebben pont a Facebook segít nekünk, mivel egyiküket a sajtóközleményben meg is nevezték, ő Sarah Mueller, aki a takarítás és a rendrakás szerelmese és a lakásunk tisztán tartása végett hozott létre csoportot. További nyertesei a tesztnek egy egyetemi beiskolázással kapcsolatos, szülőknek szóló csoport és egy táplálkozástervező társulás.

Persze arra, hogy ennek lesz-e magyar vonatkozása, és legfőképpen arra, hogy mikor, még nincs információ.

Megosztás