2024. április 16.
Ismét kiosztották az év közösségi média díjait

Ismét kiosztották az év közösségi média díjait

200.000 szavazat és szakmai zsűri döntött a TikTOP Fest & Awards idei nyerteseiről.

A díjátadóján idén már YouTubberek, Insta sztárok és Twitch gamerek is képviseltették magukat a TikTokkerek mellett. A több mint 50 közönségtalálkozó, a koncertek és a szórakoztató programok mellett az év influencereit és feltörekvő sztárjait díjazták. Sőt, a TikTok shitpostereiről sem feledkeztek meg, az RTL Klub X-Faktor című produkciója pedig a legbefolyásosabb zenei influencer különdíját adta át.

 

 

A zsüri döntése alapján év YouTube felfedezettje a Mivanaveled Show lett, az év TikTok felfedezettje Szolnoki Tímea (Csimcsi). A szoros verseny és a rajongók szavazatai alapján e két kategóriában különdíjat is kiosztott a zsüri, ami a TikTokkereknél Komjáthi Csabinak, a YouTubbereknél Sávlekötőnek jutott. Az Instagram közönségkedvence idén Halmosi Viki (fenti képen), a YouTube-é iRon Channel, míg a TikToké Balogh Balázs lett. Az év Twitch streamerévé a TheVR-t választották. A két legnagyobb presztízsű díj talán az év YouTubberét és TikTokkerét illeti. Előbbi a Fókuszcsoport, utóbbi Sápi Vivi lett, akinek kategóriájában Radics Zsombor, a két évvel ezelőtt felfedezett tehetség is különdíjat kapott a közönség szavazatai alapján. Az év ismeretterjesztője ApaApu (lenti képen) lett nagy versenyben, míg a legnépszerűbb shitpost tartalomgyártó Varga Irén. Az X-faktor különdíját NEMAZALÁNY x SOFI kapta, az év külföldi tartalomgyártója egy Kaliforniában élő magyar lány, Livi Lathan lett. Az év influencer csapata a Crewflix.

 

A TikTok szórakoztató jellege mellett a platform rendkívül sokszínűségét érzékeltette az idei év egyik újdonsága az „Okostokker” sarok, ahol elmélyültebb beszélgetéseket is lehetett folytatni edukatív tartalomszolgáltatókkal a pénzügyek, a pszichológia vagy akár a művészetek területéről A TikTokkerek, YouTubberek és Twitchesek egy lehengerlő közös kerekasztal beszélgetésen is bemutatkoztak, szimbolizálván, hogy a falak kezdenek ledőlni az egyes közösségi média csatornák között. 

 

Az influencerek ezen a napon térítésmentesen vettek részt a közönségtalálkozókon, megköszönvén és viszonozván követőik egész éves szeretetét. A rendezvény esti gálaműsorában felléptek Nemazalány x Sofi (fenti képen), Manuel, valamint az R3D1ONE hip-hop együttes tagjai, Szabyest, valamint az est háziasszonya, Dér Heni is elénekelte három slágerét. Az esemény fő támogatói a HUMDA és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága voltak, játékos formában hozva közelebb a fiatalokat a közlekedésbiztonsághoz.

Megosztás