2024. május 2.

Idén sem drágul a horgászengedély a Tisza-tónál

Bár a horgásznapok száma csökkent tavaly, a horgászok és az eladott horgászjegyek száma közel ugyanannyi maradt.

A tavalyi évnél ötödével többet, 60 millió forintot költ halasításra idén a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft., amely a halhús áfájának csökkenéséből származó többletforrást is telepítésre fordítja – jelentette be Hegedűs Gábor ügyvezető igazgató a cég pénteki évértékelő rendezvényén, Tiszafüred-Örvényen.

Bár a horgásznapok száma – elsősorban a kedvezőtlen őszi időjárás és vízállás, valamint a horgászati szokások átalakulása miatt – tavaly mintegy tízezerrel, 68 000-re csökkent, a horgászok és az eladott horgászjegyek száma nagyjából megegyezik az elmúlt években megszokottal – írta az MTI.

A közel 13 ezer hektáros vízterület halászati hasznosítását végző cég korábbi szemlélete mellett kitartva 2018-ban sem emelte az engedélyek árát, immár harmadik éve; a gyerekek pedig 14 éves korig januártól ingyen horgászhatnak a Tisza-tavon. A várokozások szerint a lehetőséggel idén 3000-nél több fiatal él majd.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.