2024. május 7.
Holnap nyílik a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár

Holnap nyílik a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár

A széles turisztikai kínálat mellett 10 méteres puliszka, 6 méter magas dartsfoci tábla, sárkányhajók és számos egyéb szórakoztató program várja a látogatókat az Agórában péntektől.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda szervezésében ismét megrendezésre kerül Szolnok belvárosában a Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár. Az Utazás Kiállítás április 6-án és 7-én, a Helyi Termékek Vására április 8-án várja a látogatókat.

Magyarországon csak öt városban rendeznek turisztikai kiállítást, így hiánypótló eseménynek számít a hétvégi Szolnoki Utazás Kiállítás. A rendezvényen több mint 50 kiállító vesz részt és 14 település képviselteti magát.

A települések bemutatják a hagyományaikat, a népművészeti-, képző- és iparművészeti alkotásaikat, értékeiket, ízelítőt és kóstolót kaphatunk gasztronómiájukból. Kuriózumként egy 10 méteres puliszka készül közösen a Hild téren, amihez csatlakozhatnak a vendégek is. Az Utazás Kiállítás rendezvény mindkét napján 1500 adagos bográcsban rotyog majd a finom étel – mondta Fróna Katalin, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ főmunkatársa.  

Az esemény „díszvendége” Balatonfüred, Magyarország nemzetközi hírű gyógyüdülőhelye. A kiállításon megidézik a Romantikus Reformkori Fesztivál hangulatát és két napon keresztül Balaton- felvidéki boros pincék mutatkoznak be. Kísérő rendezvényként a „160 éves Alcsisziget” helytörténeti kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők – írta a jnsz.hu.

A háromnapos programsorozatban lesznek szórakoztató színpadi előadások, tájékozódási versenyt rendeznek, egy sárkányhajó bemutató is megtekinthető, valamint őstermelői és kézműves vásár várja a látogatókat.

Szombaton egy 6 méter magas dartsfoci tábla lesz felállítva – nem csak focirajongóknak.

Akik utazni vágynak, a rendezvényen könnyedén megszervezhetik üdüléseiket, kirándulásaikat. A rendezvény széles turisztikai kínálatot sorakoztat fel, egész Magyarország turisztikai kínálata megtalálható lesz, az utazási irodák pedig kedvezményes külföldi utazásokat is kínálnak a rendezvényen.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A programról további információ itt található.

Megosztás

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.