2024. április 17.
Ez volt a lényeg a 2. héten

Ez volt a lényeg a 2. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Ahogy az a múlt héten kiderült, a jogszabályok szerinti lehetséges legkorábbi időpontra, április 3-ra írta ki az országgyűlési képviselő-választást, egyben a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást Áder János köztársasági elnök.

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy hat élelmiszer (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8%-os tehéntej) árát maximalizálják, így azokat vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. Az erről szóló kormányrendelet péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben.

 

Az operatív törzs üléseiről készült dokumentumok megismerését megtagadta Lakatos Tibor rendőr dandártábornok, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a hvg.hu közérdekű adatigénylésére, amelyben a lap a jegyzőkönyvek vagy jelentések kiadását kérte. Mint kiderült 2030-ig „titkosították” az operatív törzs minden dokumentumát.

 

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta Novak Djokovic vízumát pénteken, ami miatt a bíróság vasárnap délután kiutasította a világelső teniszezőt a szigetországból. Az oltásellenes klasszis így nem szerezheti meg a csúcsot jelentő 21. grand slam győzelmét, sőt, 3 évig vissza sem térhet korábbi sikereinek helyszínére, ahol már kilencszer győzedelmeskedett.

 

A kormány 30 milliárd forintos keretösszeggel segíti a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programot. Pénteki bejelentésében a pénzügyminiszter elárulta, hogy a támogatás összegéből akár háromezer magyar mikrovállalkozás indíthat fejlesztéseket, írta az MTI.

 

Máthé Dominik az utolsó másodpercben lőtt győztes gólt Portugália ellen vasárnap este, így a magyar kézilabda válogatott továbbjutási reményei életben maradnak a keddi Izland elleni meccsig.

A hét száma: 4,8
Ébren töltött idejük egyharmadát, átlagosan 4,8 órát töltöttek az emberek telefonjuk nyomkodásával 2021-ben – írja a BBC az App Annie mobilos adatelemző cég éves összefoglalója nyomán. 

 

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.