Hol fagyizzunk Szolnokon?
- Mozaik
- 2018.05.7
Itt tavasz, indul a fagyiszezon. A klasszikus ízek mellett, évről évre születnek különleges újdonságok. Ez idén sem lesz másképp, Szolnok cukrászdái sokszínű kínálattal várják a vendégeket
Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a hagyományos ízek, így a csokoládé, a vanília, a citrom és a sztracsatella a legkeresettebbek.
Fülöp Attila, a Galéria Étterem vezetője, a házi fagylaltokat kedveli a legjobban, az éttermében ő maga készíti a vendégeknek az hűsítő édességeket. Minden fagylalt kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. A glutén- és laktózérzékenyekre is gondolnak, hatalmas gyümölcsfagyalt kínálattal készülnek, melyből ők is bátran fogyaszthatnak.
Az Édes Titok Cukrászda a Kossuth út 9-es szám alatt várja a fagyizni érkezőket. Balgohné Marika a cukrászda tulajdonosa és az új ízek alkotója is egyben. Az üzletben található fagylatok közül néhány Marika ötlete alapján jött létre, ilyen például a citrancs. -Ez úgy készült, hogy a vaníliát meg a citromot összetévesztettem… Amikor megkóstoltam, éreztem, ez nem az az íz, melyre számítottam, de nem volt rossz! Mondta is a barátnőm, hogy le kellene védetni, de én csak legyintettem. Egy év múlva a nagy olasz fagyigyártók kijöttek ezzel az ízzel – mondta Marika.
A szolnoki Cafe Freiben egy gombóc fagyi, akár négy-öt különböző ízből áll össze.
– Fagylalt-megközelítésünk nyitott, izgalmas és kozmopolita világszemléletet tükröz. Ismeretlen, újszerű, meglepő ízeket lehet nálunk kóstolni – mesélték a kávézó tulajdonosai Ladoniczki Dani és László Máté. Ilyen különleges fagyi például a riói olimpia ihlette például a brazil csokoládé beduin kávéval és a bazsalikomos citrom.
Egy gombóc fagylalt átlagára 200-250 Ft.