2024. április 19.
Rekord összegű adomány a kevésbé látható hősöknek

Rekord összegű adomány a kevésbé látható hősöknek

CSR stratégiája egyik pilléreként a BioTechUSA-cégcsoport kiemelt törekvése felkarolni azokat a karitatív kezdeményezéseket is, akik kevésbé láthatóak.

Több mint 6 millió forint készpénzadományt adtak át a BioTechUSA Ultrabalaton Charity ünnepélyes díjátadóján. A futóktól összesen 1 159 000 forint gyűlt össze, melyet a BioTechUSA 5 000 000 forinttal egészített ki társadalmi felelősségvállalási programja részeként. Az így összegyűlt összeget a három legtöbb közönségszavazatot elért alapítvány között osztották szét.

 

 

Folyamatosan keresik az értékteremtési lehetőségeket
Felelős vállalatként a BioTechUSA egyre nagyobb figyelmet fordít arra, hogy visszaadjon a közösség számára. A több mint 20 éves márka adományozási stratégiáját alapvetően három fő irányelv vezérli. Kiemelten ügyelnek arra, hogy jó szomszédként támogassák azokat a közösségeket, amelyek otthont adnak irodájuknak és gyáruknak. Ennek tükrében törekednek a jó együttműködésre a III. kerület Óbuda-Békásmegyer és Szada Önkormányzatával. Kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalatként feladatuknak tekintik segíteni a koronavírus járvány miatt leterhelt magyar egészségügyet és a frontvonalban harcoló orvosokat, ápolókat immunvédelmük és egészségük megőrzésében. Nem utolsósorban fontos számukra, hogy termék- és készpénzadományokkal támogassák a rászorulókat, legyen az szervezet vagy egyéni karitatív cél, ahol a stratégia része az is, hogy igyekeznek minél jobban bevonni a közösséget és a sport erejével is gyűjtenek adományt.

 

Céljuk felkarolni azokat is, akik kevésbé láthatóak
A rászorulók támogatásának keretében a BioTechUSA számára az is fontos, hogy a nagyobb alapítványok mellett olyan karitatív kezdeményezéseket, szervezeket is támogasson, akiknek egyébként nehéz teret találni a segítségkéréshez és adományokhoz jutni. Ennek egyik platformja az immár harmadik éve megrendezett BioTechUSA Ultrabalaton Charity nevű integrált adománygyűjtő akció is, ahol a közösség javasol karitatív célokat és szavazataikkal ők is döntenek arról, hogy kik részesüljenek támogatásban. A jótékony kezdeményezés során arra buzdítják a futóversenyen résztvevőket, hogy a verseny végeztével ne kérjék vissza az időmérő chip letéti díját vagy tetszőleges összeggel támogassák az általuk javasolt és fontosnak tartott társadalmi ügyeket. Az így összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes cél számára. Idén is hatalmas volt az érdeklődés a kampány iránt, a közösség 2500 kommentben javasolt célokat, majd az abból kiválasztott 10 célra két hét alatt 20 ezer szavazat érkezett.

 

Évről-évre nő az adomány
A BioTechUSA az Ultrabalaton csapatával már 2016 óta működik együtt, azóta a Balatonman versenyek hivatalos frissítő partnere és 2019-ben hívták életre a BioTechUSA Ultrabalaton Charity-t. Az idei év különleges volt mindkét cég számára, hiszen erőiket egyesítve rekord összegű adományt gyűjtöttek össze és a hagyományokhoz híven idén is három olyan szervezetet – Egy a világunk Alapítvány, Pici Reménysugár Alapítvány és K.I.T.T.I Alapítvány – tudtak támogatni, akiknek ez óriási segítséget jelent.

„Számunkra a 'The Feeling of Success' nemcsak egy szlogen, hanem komoly felelősséget is jelent, őszintén hisszük, hogy akkor vagyunk a legsikeresebbek, ha minél többet tudunk visszaadni a közösség számára. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gazdasági sikereinket érzelmileg is megéljük és nagyon jó érzés, hogy nemcsak gazdaságilag, hanem érzelmileg is fontos dolgokra is tudunk költeni” - mondta el a jótékonysági akció sikere kapcsán Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezető igazgatója.

 

A díjátadóról a videó ITT tekinthető meg.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.