2024. május 8.
Reggelivel népszerűsítették a kerékpározást Szolnokon

Reggelivel népszerűsítették a kerékpározást Szolnokon

A biciklizés környezetbarát, pénztárcakímélő és egészséges is. Szolnokon a folyamatosan épülő kerékpárutaknak köszönhetően egyre könnyebb és népszerűbb a kerékpáros közlekedés.

Sokadik alkalommal népszerűsítette a szolnoki önkormányzat a kerékpáros közlekedést. Ismét bringás reggelivel - frissítő gyümölcslével, forró kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal – várták a Kossuth téren a kerékpárral munkába, illetve iskolába indulókat. A megyei kormányhivatal munkatársai is szép számban vettek részt a kerékpáros közlekedés népszerűsítésében.

A bringás reggeli fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. A korábbi évek hagyományait folytatva reggel fél 7 és fél 9 között várták a kerékpárosokat, akik között egy közel 20 fős munkahelyi kollektíva is jelen volt. A megyei kormányhivatal munkatársai közül is sokan járnak nap mint nap kerékpárral, így szívesen vettek részt a népszerűsítő akcióban. Reggel több mint húszan érkeztek meg a találkozási pontra – írta a kormanyhivatal.hu.

A reggeli-osztáson - míg a kakaós csiga, kávé, gyümölcslé fogy, addig - a Bike Safe program részeként a Szolnoki Rendőrkapitányság kérésre regisztrálta, illetve átvizsgálta a kerékpárokat. A városban a folyamatosan épülő kerékpárutaknak köszönhetően egyre könnyebb és népszerűbb a kerékpáros közlekedés, ami túl azon, hogy környezet- és pénztárcakímélő, egészséges is. Nem véletlen, hogy a város fejlesztési-stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a kerékpárutak fejlesztése, és a már meglévők felújítása.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.