2024. május 2.
Megújul a Ligeti-tó környéke Mezőtúron

Megújul a Ligeti-tó környéke Mezőtúron

A zöldterületi és városszépítő fejlesztés részeként – többek között - az Erzsébet-liget arculata is megújul, kerékpárutakat újítanak fel, utcabútorokat és kerékpár-tárolókat helyeznek ki városszerte.

Mezőtúron 499,4 millió forint értékű zöldterületi és városszépítő fejlesztés kezdődött meg. A megvalósításhoz szükséges összeget az önkormányzat sikeres pályázata nyomán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyerte el - közölte Herczeg Zsolt polgármester az MTI-vel.  

Herczeg Zsolt tájékoztatása szerint a pénzügyileg 100 százalékos támogatottságú projekt révén összesen 4 hektáron újul meg a zöldfelület a Berettyó menti településen. A munkák tartalmazzák a meglévő növényfelületek élőhelyeinek növelését, a már meglévő növényállomány rekonstrukcióját, a Ligeti-tó környezetének fejlesztését, valamint az Erzsébet-liget arculatának megújítását. Az utóbbi két helyen a növényfelület növelése mellett újdonságként egy városi tanösvényt alakítanak ki, futó- és streetballpályát, kutyafuttató helyet építenek. A Ligeti-tó körüli, illetve a Szabadság téri kerékpárutat felújítják.

A város Petőfi tere új díszburkolatot kap, két díszkútját megszépítik, míg a Szabadság teret hasonló módon új külsőbe „öltöztetik”. A közterületek fejlesztésének részeként a Petőfi Sándor utcában egy 25 férőhelyes gépjárműparkolót alakítanak ki, a városban összesen 112 utcabútort és 105 kerékpártárolót helyeznek ki, és a közvilágítási hálózatot is bővítik. A városi Vadászházat szintén renoválják, falai között büfé-kávézó és egy többfunkciós közösségi szabadidős terem várja majd a vendégeket.

A projekt építési beruházásainak kivitelezését pályázat útján a szolnoki székhelyű Akviron Kft. nyerte el, a munkák gyakorlati befejezése 2019 nyarának elejére várható.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.