2024. április 27.
Körforgalmat alakítanak ki a Városmajor úti csomópontban Szolnokon

Körforgalmat alakítanak ki a Városmajor úti csomópontban Szolnokon

Az északi Zagyva-híd felújításán túl a Mester úti projekt részeként épül egy 2 kilométeres új út is a Mester útig, amely mentén új kerékpárutat építenek, a meglévőket pedig felújítják.

Ahogyan azt már mi is megírtuk, felújítják az úgynevezett északi Zagyva-hidat Szolnokon. A munkálatok a tervek szerint június közepén kezdődnek meg és 5 hónapon át tartanak majd - tájékoztatta Gyuricska Éva, a város polgármesteri hivatalának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2,6 milliárd forinttal támogatott Mester úti projekt része. Mint elmondta, a Dr. Sebestény Gyula körúti híd állapota annyira leromlott, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítása. Nem elég csak a korlátokat és az útburkolatot kijavítani, teljes rekonstrukcióra lesz szükség, a szerkezeten korrózióvédelmet kell elvégezni - tette hozzá.

A beruházás keretében a szakemberek elbontják a hídpálya teljes aszfalt- és védő betonburkolatát, valamint a pályalemez szigetelését, majd új útpályaszerkezet alakítanak ki. Felújítják a híd tartozékait, így a korlátokat is.

A felújítás kezdetétől, június közepétől a tervek szerint július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a hídon közlekedőknek. A további munkálatok idejére a hidat teljesen lezárják, várhatóan július 15-től szeptember 15-ig. A befejező munkák a tervek szerint két hónapon át tartanak majd, akkor szintén félpályás forgalomkorlátozás várható - jelezte a sajtóreferens.

Kitért arra, a következő hetekben értesítik a szolnokiakat és a környéken élőket a forgalmi változásokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy nyáron kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása is, így számítani kell a városon átmenő forgalom erősödésére.

A híd felújításán túl a projekt részeként a Városmajor úti csomópontban körforgalmat alakítanak ki, és épül egy 2 kilométeres új út a Mester útig. Ennek mentén új kerékpárutat építenek, a meglévőket pedig felújítják.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.