2024. május 7.
Felújítás miatt június közepétől forgalmi változásokra kell számítani Szolnokon

Felújítás miatt június közepétől forgalmi változásokra kell számítani Szolnokon

A Sebestény körúti híd állapota annyira leromlott, hogy elodázhatatlanná vált a felújítása. A tervezett munkálatok várhatóan 5 hónapot vesznek igénybe.

Fontos beruházások kezdődnek idén nyáron Szolnokon, amelyek azon túl, hogy remek fejlesztések, átmenetileg változást hoznak a helyi közlekedésben – mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

A Sebestény körúti híd állapota annyira leromlott, hogy elodázhatatlanná vált a felújítása. Nem elegendő csak a korlátokat és az útburkolatot kijavítani, átfogó, teljes rekonstrukcióra lesz szükség. A szerkezeten a korrózióvédelmet is el kell végezni.

Várhatóan június közepén kezdődik a beruházás, amely része a Mester úti projektnek. Az összességében 2,6 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme a híd felújítása. A beruházás keretében a hídpálya teljes aszfalt-, illetve védőbeton burkolatát, valamint a pályalemez szigetelését elbontják, majd új útpályaszerkezetet alakítanak ki, továbbá a híd tartozékait, köztük a hídkorlátokat is felújítják – írta a jnsz.hu.

A tervezett felújítási munkálatok várhatóan 5 hónapot vesznek igénybe. Június közepétől előre láthatólag július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek. A tervek szerint a szigetelési munkálatok ideje alatt a felújítás teljes hídzár mellett történik, várhatóan július 15 – szeptember 15. között. Ezt követően a befejező munkák ideje alatt – ami körülbelül 2 hónapot vesz igénybe - szintén félpályás forgalomkorlátozás várható a hídon.

A projekt részeként a Városmajor úti csomópontban körforgalmat alakítanak ki, és épül egy 2 kilométer hosszú új út a Mester útig. A biztonságos kerékpáros közlekedést a már meglévő szakaszokon a kerékpárutak felújítása, míg az új út mellett egy teljes hosszban megépülő új kerékpárút fogja biztosítani.

A következő hetekben a környéken élőket és a szolnokiakat értesítik a pontos forgalmi változásokról, lezárásokról.

Várhatóan ugyancsak júniusban kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása, így a város lakóinak számítaniuk kell az átmenő forgalom erősödésére.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.