2024. május 2.

Köntösben sétált az éjszakai mínuszokban

Az idős férfi élelmiszert akart vásárolni, de eltévedt. Kihűléshez közeli állapotban találtak rá a rendőrök állampolgári bejelentésnek köszönhetően.

Szolnokon egy helyi lakos értesítette a rendőrséget február 26-án, nem sokkal éjfél előtt, hogy a Kossuth téren egy idős férfit látott köntösben sétálni. A járőrök haladéktalanul a megadott helyszínre mentek, ahol a -8 fokban megtalálták a 90 éves férfit, aki teljesen át volt fázva és már a kihűlés jelei mutatkoztak rajta. Azonnal beültették a fűtött szolgálati járműbe, egy takaróval betakarták és a náluk lévő termoszból meleg itallal kínálták. Az idős ember elmondta a rendőröknek, hogy élelmiszert akart vásárolni, de eltévedt és feltehetően a táskáját is elhagyta útközben. A helyszínre érkező mentősök további vizsgálatok céljából kórházba vitték az átfázott idős férfit – tájékoztatott a police.hu.

A járőrök leellenőrizték az idős ember lakcíme és feltalálási helye közötti útvonalakat, de a táskáját és lakáskulcsát nem találták meg. Ezt követően elmentek a lakására, amelyet nyitva találtak. Több helyiségben fel volt kapcsolva a világítás, illetve egy elektromos fűtőberendezés is működött. A bejárati ajtóban megtalálták a lakáskulcsot és az eltűntnek hitt táskát is. A járőrök lekapcsolták az áramot és biztonságosan bezárták a lakást.

Megosztás