2024. április 19.
Iszak Eszti - Nem dilemma, hogy karrier vagy család

Iszak Eszti - Nem dilemma, hogy karrier vagy család

Iszak Eszti mindig 1000 fokon ég, egyszerre több vasat tart a tűzben, és volt idő, hogy az éjszakáit is beáldozta, ha a munkáról volt szó. Mostanra azonban egyre jobban szelektál a feladatok között, és a karrierről átkerül a fókusz a magánéletre.

A népszerű műsorvezető sokáig képtelen volt visszavenni a tempóból, és ha éjjel kellett megcsinálni egy videó utómunkáját, nem volt kérdés számára: bevállalta. Hosszú évekig élt hatalmas pörgésben, mígnem a szervezete jelzett, és szinte egyszerre találta magát szemben három komoly problémával. Ennek hatására megtanult nemet mondani. Még nem megy tökéletesen, de jó úton halad.

 

„Próbálok változtatni, mert nekem sem jó és a környezetemnek sem. Annyira be tud darálni a munka, hogy sokszor le kell állítanom magam, és tudatosan figyelni. Sajnos a tökéletestől még messze vagyok, de már tudok nemet mondani. Szeretnék jobb lenni. Tudom, hogy a munka, a pörgés még egy ideig tart, de utána már szeretnék a családra koncentrálni úgy, hogy ne legyen hiányérzetem a karrieremmel kapcsolatban” – meséli Iszak Eszti a Spirit FM-en is hallható #nofilter – Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban.

 

A COVID járvány miatti karanténidőszak sokat segített Esztinek, sok mindenre felnyitotta a szemét. Korábban azt hitte, hogy képtelen „semmittenni”, de most már tudja: túl lehet élni azt is, ha nincs mindig betáblázva az élete. Ezáltal közelebb került ahhoz, hogy jobban el tudja képzelni magát olyan emberként, aki inkább a családjának, semmint a munkájának él.

 

„Abban biztos vagyok, hogy sosem leszek 100%-ig otthonülő nő, aki kizárólag anyuka, mert szükségem van arra, hogy dolgozzak. De úgy érzem, vissza tudom majd szorítani annyira, hogy a lehető legjobb legyen majd a családomnak. Azt az energiát, amit abba fektetek, hogy minél sikeresebb legyek, át tudom helyezni abba, hogy a lehető legjobb anyuka és feleség legyek. Hiszen olyan sok mindent csináltam már életemben, emiatt úgy gondolom, nem lesz hiányérzetem, ha otthon leszek azért, hogy a gyerekeimnek a legtöbbet és legjobbat adjam” – teszi hozzá Iszak Eszti.

Megosztás