2024. május 2.

Hét év börtönt kapott az apja megöléséért a törökszentmiklósi férfi

Az apa próbálta lebeszélni fiát az ivásról, emiatt gyakoriak voltak köztük a veszekedések. 2015 decemberében egy ilyen veszekedés durvult el, és okozta az idő férfi halálát. 

Jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy törökszentmiklósi férfit, aki 2015-ben megölte idős édesapját. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az 51 éves vádlottat, döntésével helybenhagyva az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét – közölte az MTI.

A férfi 78 éves édesapjával együtt lakott egy törökszentmiklósi házban. Korábban mindketten rendszeresen italoztak, de 2015-ben a sértett már nem fogyasztott alkoholt. Az apa próbálta lebeszélni fiát is az italozásról, emiatt gyakoriak voltak köztük a veszekedések.

A vádlott 2015. december 15-én részegen ment haza, amit az apja szóvá tett, ezért veszekedni kezdtek. A fiú többször fejen ütötte az apját, aki ettől a kanapéra esett. A vádlott ezután legalább öt percig szorította az idős férfi nyakát. Amikor a vádlott látta, hogy az apja már nincs eszméleténél, egy vödör vizet öntött rá, de a férfi erre már nem reagált. A fiú ekkor a szomszédba ment segítségért, ahonnan mentőt hívtak, de már nem tudtak az apán segíteni.

A vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett.

Megosztás